zondag 23 oktober 2011

Ava Fleming!

Zondag op kot,
de lucht is blauw maar koud
streepjes wit die wolkjes zouden zijn
Spinvis klanken dwalen door de kamer
cursus voor mijn neus 
vergezeld door een kopje thee

Gisteren workshops gehad met Ava Fleming (!!!), 
je weet wel (of misschien niet), die hele bekende internationale buikdanseres uit Amerika die echt geweldig kan dansen.
En dat niet alleen! Ze is daarbij ook nog eens supervriendelijk, humoristisch en een héél goeie leerkracht. 
Toen ik in de zomer hoorde dat ze naar België kwam was ik echt dolenthousiast! Ik heb me dan ook direct ingeschreven (lees: ik heb m'n ouders gepusht om die het cursusgeld meteen over te schrijven, lees: binnen de 5 minuten dus) zodat ik er zeker bij kon zijn. Ik dacht namelijk dat er een stormloop van danseressen zou zijn die heel erg graag die workshops wilden volgen. 
Maar dat viel namelijk nog mee, we waren gisteren maar met 12. Zo veel te beter voor ons natuurlijk want het was bijna een privé-les =) 
Verder heb ik echt superleuke dingen geleerd. De eerste workshop ging over de shimmy (en hoe die verschillend kan zijn, technieken om hem krachtig te houden enzo).
Daarna was er een workshop ATS, dat is iets dat ik al superlang wou proberen maar het is moeilijk om daarvoor cursussen te vinden. De Fusion Bellydance workshop was echt leuk en vernieuwend. Zo kan je echt dansen met elkaar. Het concept is dat je verschillende bewegingen leert die allemaal een cue hebben. Voor je met die beweging begint doe je bijvoorbeeld iets met je handen en dan weet iedereen dat je die beweging gaat doen, dus dan volgt de groep in die beweging. Je danst in groep en er is altijd iemand de leider, maar dat verandert ook tijdens de dans, dan geef je de leiding (met alweer een cue) door naar die persoon links van jou  bijvoorbeeld.

voorbeeld van ATS

foto van de supersympathieke Ava Fleming (komt van haar site: www.avafleming.com)
Bronnen:
foto Ava Fleming: www.avafleming.com
filmpje: www.youtube.com2 opmerkingen:

  1. Ik volg de ATS lessen ^^ echt supernice inderdaad, als je er eenmaal in zit dan is het zo heerlijk om samen te dansen :o

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja ik weet dat jij dat volgt (jaloers :))
    Het lijkt me inderdaad super, en die muziek is ook zooo mooi. Ik ben al paar jaar op zoek naar lessen, maar Antwerpen is een beetje ver om iedere week naar toe te pendelen voor een uur of zo. In Leuven is er ook wel een soort van tribal bellydanceschool, maar die reageren niet op mails met m'n vragen dus weet ik niet echt of die wel nog bestaat/actief is. =)
    Geniet nog van het dansen!

    BeantwoordenVerwijderen