dinsdag 9 oktober 2012

trotseer het koude weer

Sinds gisteren heb ik me dan maar overgegeven aan het kouder wordende weer. De pantoffels kwamen uit de kast en de verwarming ging aan. Ik geraakte ook al iets minder snel mijn warme bed uit. 
En al had de regen mij er de voorbije weken ook al aan herinnert, ik besefte dat de zomer nu echt wel voorbij was.

Daarom mijn tips tegen een najaarsblues

1. Koop voedsel in een exotische winkel:

De zomer is voorbij. En de herinneringen aan de reis die je maakte beginnen alweer een beetje te vervagen samen met je bruine kleurtje. Maar je bent vast nog niet de charme vergeten van de marktjes die je tijdens de reis bezocht. En je herinnert je ook nog de bedwelmende geur van kruiden in de Marokkaanse Souk/soek. Of het lekkere eten in de plaatselijke restaurantjes.

Misschien geraak je over een tijdje de winterkost wel beu en heb je geen kookinspiratie meer tijdens je bezoek aan de supermarkt. Denk er dan aan dat een tajine ook een stoofpotje is en dat warm brood met een tapenade en olijven je snel naar Mediterrane sferen kan voeren. Je kan het tegenwoordig ook allemaal vinden in de vertrouwde supermarkt. Maar om de hoek is er misschien wel een Marokkaanse bakker, een Thaise kruidenierszaak of een Mediterraanse speciaalzaak met olijven, turks brood en verse munt. Loop eens binnen in een van deze winkels en doe alsof je op reis bent, koop iets lekkers en "kook je daarna warm"!
2. Ga wandelen:

Profiteer van de droge, wellicht koude, dagen die de winter / herfst telt. Geniet nog van dat laatste zonnetje in oktober. Doe gemakkelijk schoeisel aan en ga eens naar het park, wandel een keer naar de bakker, loop eens door het bos. Geniet ervan. En zie hoe de natuur verandert. Adem diep en ruik de typische herfstgeur die in de lucht hangt. Beweeg. Want door weinig te bewegen krijg je ook minder energie en voel je je sneller moe.

3. Eet soep:

Wat is er lekkerder dan een kommetje zelfgemaakte soep in de winter? Het houdt je warm, vult goed en het zit boordevol vitaminen. 

4. Geef je over aan de gezelligheid:

Winter is koud, het regent, je moet veel meer kleren aandoen, waardoor je het dan weer te warm hebt in de bus, het is snel donker, ...
Er zijn genoeg dingen om over te klagen...
Maar de winter is het ergste niet! 
Sinterklaas, kerstavond, kerstmis, ... Marsepein en cadeautjes... Warme chocolademelk na het wintershoppen... Koffie of thee met koekjes in de zetel... dekentjes en pantoffels... Gezellig films kijken 's avonds of zondagmiddag als het regent... 

Er valt weinig te doen aan het feit dat het weer winter zal worden. Dus laten we het maar een beetje gezellig houden

Tips zijn altijd welkom!

bronnen: foto 1 / foto 2


Geen opmerkingen:

Een reactie posten