donderdag 5 april 2012

An apple a day...

The making of... Apple crumble


En dat is heel simpel... 
Wat heb je nodig?
- 450 gram appels
- 150 gram witte suiker
- 200 gram niet gezouten boter
- 300 gram bloem
- bruine suiker
- pecannoten
- snufje kaneel
- speculoosjes / peperkoek

En zo begin je eraan...
Verwarm de oven op 180 graden. 
Je begint met appels te schillen en te snijden in fijne schijfjes, 450 gram zijn ongeveer 3 appels denk ik (of waren het er nu 4...). Dan neem je een vuurvaste ovenschaal en wrijf je deze in met boter. Je schikt de appeltjes in de schaal. Nu bestrooi je de appeltjes met wat kaneel (naar smaak) en voeg je ook de stukjes pecannoten toe. Daarna bestrooi je de appel-pecannootlaag met bruine suiker. 
Nu neem je een kom en meng je de bloem door de de witte suiker. Je voegt er ook de 200 gram boter aan toe en laat die erdoor mixen zodat je deeg krijgt (kruimelachtige stukjes eigenlijk). Dan verkruimel je de speculoosjes met het deeg en leg je het deeg op je laag appelschijfjes. 
En hop! Het kan zo de oven in voor een 40 à 45 minuten, tot de crumble goudbruin kleurt.

Bedien uzelf nu de crumble nog warm is en leg ook een bolletje vanille ijs op uw bord :)
Bon appétit!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen