woensdag 14 december 2011

De week van...

Het slechte weer...

Maar ja, wat wil je. Het is winter voor iets zeker? We hebben dan nog geluk gehad de voorbije weken.
En blijkbaar sneeuwt het al in het verre west-Vlaanderen. Gelukkig dat ik in Leuven zit momenteel. Al heeft sneeuw ook wel zijn charmes, zolang je maar goed ingeduffeld en gewapend bent met een warme chocolademelk. Of als je toch niet van plan was ergens naar toe te gaan, zoals in de vakantie bijvoorbeeld. Lekker binnenzitten bij de haard en kijken naar dat witte decor. Met misschien een occasioneel wandelingetje in de tuin of zoiets.
Eigenlijk is sneeuw sowieso beter dan regen. Want dat grijze, natte weer zorgt enkel voor depressiviteit, overvolle bussen en een afkeer om buiten te komen. Dus geen kerstshoppen momenteel en ook geen kerstmarkt, ook al staat die er wel. 

Dus hou ik me wat binnenshuis bezig, maar met niet veel eigenlijk. Ik doe wel een poging tot "paperen" maar veel staat er nog niet op papier. Ik zit nog in de researchfase of zoiets...
Maar heb wel relatief snel een geschikt onderwerp gevonden om over te schrijven, dus dat gaf ook weer wat voldoening. Want meestal doe ik daar langer over. Ik geef toe dat "begrafenisrituelen in de islam" niet het meest opgewekte onderwerp is, maar je vindt er wel veel over en daar gaat het om. En eigenlijk is het best wel interessant hoor (voor een islamoloog toch).

Ik verlang ook al tot kerstmis want dan krijg ik een nieuw fototoestel, en ik zit te popelen om foto's te kunnen nemen en er mee te experimenteren. Jammer dat ik het nu nog niet heb. Want al die sfeerverlichting in de straten en winterse veranderingen in de natuur spreken al tot mijn verbeelding. 

Om af te sluiten maak ik hier nog even plaats om één van mijn lijstjes neer te poten. Om toch niet al te negatief te doen over de winter geef ik hier nog wat dingen die wél gezellig zijn aan het winterseizoen:


PS: Wat vinden jullie leuk aan de winter? Let me know... post het hier onder!
groetjes & een warme knuffel!
Sien
Geen opmerkingen:

Een reactie posten