vrijdag 9 september 2011

365 dagen = 365 Kokeshi's


Je kent ze misschien wel, die koddige Japanse poppetjes zonder handjes en voetjes met hun mooie zwarte haar, de prachtige Japanse prints. Je ziet deze fijne dametjes op schriftjes, briefpapier, in beeldjes, maar ook al in de designwereld, waar je ze zelfs vindt als peper -en zoutvaatjes enzovoort.
De traditionele popjes komen oorspronkelijk uit noord Japan en worden uit hout gemaakt.

Nog iets anders: overlaatst vond ik in De Standaard boekhandel het superfijne, nostalgische, kleurrijke en vrolijke tijdschrift "Flow".
echt een aanrader voor regenachtige namiddagen thuis, maar ook een ideaal tijdschrift voor op vakantie of in de tuin.

Achteraan het tijdschrift heb je een "doe-katern": waar je receptjes vind voor bijvoorbeeld lekkere confituur te maken, om je "hoofd leeg te maken", maar ook een fijn geschenkjes zoals: natuurstickers, een lijstenboekje (echt iets voor mij aangezien ik zo'n "lijstjestype" ben) én 365 ideeën voor leuke 365-dagen-projecten.
Zoals ik al eerder had geblogd is september voor mij wat Januari en nieuwjaar voor andere mensen is: Een nieuw begin, een frisse start van een nieuw jaar. En bij een nieuwe start mogen nieuwe ideeën en projecten niet ontbreken, dus besloot ik om ook eens iets creatief/leuk/verrassend te gaan doen. Ik neem de uitdaging aan :)
Hopelijk hou ik het een jaar vol, want het lijkt me super om na een jaar het resultaat te zien! Bij mij zal het resultaat bestaan uit 365 Kokeshi popjes :)
Ik ben al benieuwd. En m'n eerste poppetje heb ik al getekend. (Hopelijk zie je na een jaar ook een beetje vooruitgang in m'n tekenskills van kokeshi popjes :) want het is duidelijk dat het de eerste keer is dat ik zoiets teken ^^)

Ziehier het resultaat!


bron foto bovenaan: Asianmommy, http://asianmommy.com/asian-zone/japanese-kokeshi-dolls.html

1 opmerking: