dinsdag 2 augustus 2011

Agenda!


Terwijl ik wat op het wereldwijdeweb aan het rondneuzen was kwam ik op een leuke site/initiatief terecht.  DAARKOM is een vlaams-marokkaans cultuurhuis in het hartje van het bruisende Brussel. Ze streven naar een mix van vlaamse en Marokkaanse invloeden op gebied van kunst, theater, tentoonstellingen, debatten, film, ... Kortom alle facetten van cultuur komen er aan bod. Méér nog, het is een intercultureel gebeuren. Waarbij vlaamse en Marokaanse invloeden elkaar aanvullen met als resultaat een levendig en bruisend cultuurhuis.

Het cultuurhuis opent zijn deuren in het weekend van 24 en 25 september 2011. Je kan terecht in "La Gaité" een vroeger theatergebouw die nu mooi gerenoveerd is voor de opening van Daarkom.
Er zullen allerhande dingen te doen zijn zoals animaties en artistieke acts. (meer informatie kun je volgen op de site of op hun facebookpagina)
Zondag is er zelf een voorstelling van een verhaal uit de bekende verhalenbundel van 1001 nacht: "De avonturen van prins Achmed". Het is een schaduwspel die wordt begeleid door live muziek van het Brussels-Marokkaans collectief Nagham Alhadarat! Deze voorstelling gaat niet door in Brussel zelf maar in Genk.

Aan de opening is ook een culinaire wedstrijd verbonden: Alle creatieve koks kunnen op zoek gaan naar een (klein) bijgerechtje die ook weer de twee culturen met elkaar vermengd. Er moet namelijk met 2 gerechten worden gewerkt: een vlaams product nl. witloof en een Marokkaans ingrediënt: couscous. Als iemand een heerlijke combinatie vind met deze twee ingrediënten in kan je het overheerlijke recept inzenden. Meer info daarover vind je ook op de site: CULINAIRE WEDSTRIJD

Zelf vind ik zo'n vlaams-Marokaans cultuurhuis een super goed idee, Ook de ligging is erg goed, Brussel is namelijk een stad waar vele nationaliteiten samenkomen. Aangezien iedereen een cultuur met zich meedraagt is het super leuk om dit te leren kennen van elkaar. Zeker op artistiek vlak maar ook op culinair, lifestyle, interieur, ... kan het leuk zijn om met elkaar samen te werken, elkaar aan te vullen of elkaar te kunnen verrassen met nieuwe, verfrissende ideetjes :)

Daarom deze agendatip, zelf ben ik van plan eens langs te gaan, want ik ben erg benieuwd naar de opening en de ideeën, activiteiten die het cultuurhuis in petto heeft.

bron: Daarkom
foto's: Uit in Brussel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten