vrijdag 20 juli 2012

Let's eat! Pasta!

Een beetje vroeg op de ochtend misschien, maar hier heb je het recept voor een smeuïge pasta-ovenschotel. Dan weet je ook meteen wat je in huis moet halen als je vanochtend nog naar de winkel moet.
Goedkoop, lekker, smeuïg, romig. En zolang de "zomer"temperaturen moeite hebben om boven die 20°C te geraken, is er niets mis met ovenschotels. Daar krijg je het tenminste nog warm van :)

P.S: ja! Ik ben nogal gefrustreerd door het weer...

RECEPT (voor 2-3 personen)

nodig:
verse bladspinazie (2 zakken), bokaal 4-kazensaus van de Delhaize of iets anders, room, fusilli / macaroni / of andere (kleine) pasta, look (gedroogd of vers), cayennepeper, peper, curry, gruyère kaas, olijfolie, bieslook (optioneel)

en we beginnen eraan:
zet water op voor de pasta en doe er een beetje zout in. Verwarm de oven voor (180/200°C). Als het water kookt voeg je de pasta toe en laat koken. Als de pasta gekookt is (al dente, nog niet te zacht, want het moet de oven nog in), doe je de pasta in een vuurvaste ovenschaal. Bereid de verse spinazie. Spinazie heeft echt niet veel kooktijd nodig. Doe een beetje olijfolie in een kookpot en doe er de spinazie bij. Roer regelmatig om en voeg er de look bij (op gevoel). Als je gedroogde look gebruikt uit een potje hoef je niet te zuinig te zijn. 1 à 2 minuutjes moet volstaan om de spinazie klaar te maken. Giet af (spinazie verliest veel vocht. En dat vocht hebben we niet nodig in onze ovenschotel). Doe het potje saus in een kookpot en voeg ook room, (bieslook) en look, een beetje cayennepeper voor wat pit, peper en curry bij. Roer om. Voeg nu de spinazie bij de saus en roer nogmaals om. Giet nu de saus over de pasta in de vuurvaste schaal. Roer om, zodat de saus zich kan verspreiden over de pasta. Voor de pastaschotel de oven in gaat bedekken we de schotel met een laagje gruyère kaas voor een lekker kaaskorstje. Steek de schotel een 5 à 10 minuten in de oven. Zet je oven daarna op grillstand (en blijf erbij, want het kan snel gaan) om een lichtbruine/goudgele kaaskorst te krijgen. 


bon appétit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten